VRLA standardi i sertifikati baterija 2

Sertifikati izdati kao dokaz uspešnog poslovanja i proizvodnje olovnih VRLA baterija:

 

VDS:
Remco LTD, kao i drugi proizvođači baterija čiji smo distributeri prošao je sertifikaciju za VdS standard kvaliteta za bateriju RM12-7.2
VdS u prevodu znači: Proveren. Odobren. Siguran.
VdS je nezavisna institucija koja osigurava sigurnost i povrenje u području zaštite od požara i sigurnosti već desetinama godina i razvija napredne sigurnosne koncepte za značajna industrijska i komercijalna preduzeća, vodeće proizvođače i grupacije kompanija, kao i za preduzeća specijalistima u istraživanju i nezavisnih stručnjaka. Inspekcijske službe, certifikacija, “state-of-the-art” laboratorija i široka paleta usluga, obuke i publikacija stavljaju VDS u idealnu poziciju da ponudi jedinstvenu, kvalitetnu uslugu koja sve više postavlja nove standarde na međunarodnom tržištu.

AS/NZS ISO 14001 : 2004 
JAS-ANZ je osnovana 1991 od strane vlade Australije i Novog Zelanda sa ciljem da ojača odnos trgovine između dve zemlje i sa drugim zemljama. Ovim sporazumom između Australije i Novog Zelanda uspostavlja se: Upravni odbor, Tehnički savetodavni odbor i odbor za reviziju akreditacije. Zajedničkim sistemom akreditacije u Australiji i na Novom Zelandu (JAS-ANZ Ugovora) zahteva se od JAS-ANZ da radi zajednički sistem akreditacije i da ispune četiri cilja koji se odnose na integritet i poverenje, podršku trgovini, Veze i međunarodno prihvatanje.

JAS-ANZ nudi akreditacije za sledeće programe:
– Upravljanje sistemima sertifikacije kao što su sistemi upravljanja kvalitetom (AS / NZS ISO 9001),
– Sistema upravljanja životnom sredinom (AS / NZS ISO 14001) i drugi
– Sertifikacija proizvoda, kao što su Codemark, vodeni žig i drugi
– Sertifikaciju osoblja

Japanski industrijski standardi (JIS): 
Sadrži standarde koji se koriste za industrijske aktivnosti u Japanu. Proces standardizacije je koordiniran od strane odbora za japanske industrijske standarde i objavljuje se preko Asocijacije za Japanske standarde. U “Meiđi eri”, privatna preduzeća su bila odgovorna za donošenje standarda, iako je Japanska vlada imala standarde i specifikacije dokumenata za nabavku određenih artikala, kao što je municija. Oni su bili zaduženi da formiraju zvanični standard (stari JES) u 1921. Tokom Drugog svetskog rata, pojednostavljeni standardi uspostavljeni su za povećanje proizvodnje. Postojeće udruženje Japanskih standarda je osnovano posle poraza Japana u Drugom svetskom ratu 1945. Japanski propisi industrijskih standarda objavljeni su 1946, japanski standardi (novi JES) je formiran.
Industrijski Zakon o standardizaciji je usvojen u 1949, koji čini pravni osnov za sadašnje japanske industrijske standarde (JIS).

Underwriters Laboratories Inc (UL):
Je nezavisna organizacija za sertifikaciju bezbednosti proizvoda. Osnovana 1894, Kompanija ima svoje sedište u Northbrook-u, Ilinois. Ul razvija standarde i test procedure za proizvode, materijale, komponente, sklopove, alate i opremu, uglavnom se bavi bezbednošću proizvoda. UL takođe procenjuje i potvrđuje efikasnost poslovanja kompanije kroz procese upravljanja kao i sistemskim programima registracije.
UL je jedna od nekoliko priznatih kompanija za takvo testiranje od strane američke federalne agencije za bezbednost i zdravlje na radu (OSHA). OSHA održava spisak odobrenih laboratorija za ispitivanje, poznat kao nacionalno priznate laboratorije za testiranje.

RoHS:
Direktiva o ograničenju upotrebe određenih opasnih supstanci u električnoj i elektronskoj opremi 2002/95/EC (se obično naziva Direktiva za ograničenje opasnih materija ili RoHS) je usvojena u februaru 2003. U evropskoj uniji RoHS direktiva stupila je na snagu 1. jula 2006, i neophodno je da se sprovede i postane zakon u svakoj državi članici.
Ova direktiva ograničava upotrebu šest opasnih materija u proizvodnji raznih vrsta elektronske i električne opreme. Ona je tesno povezana sa Direktivom o otpadu opreme električnog i elektronskog porekla (VEEE) za 2002/96/EC koja definiše sakupljanje, reciklažu i preradu električne robe i deo zakonodavne inicijative da se reši problem ogromne količine otrovnih e-otpada.

CE:
Među korisnicima se često postavlja pitanje šta zapravo znači CE oznaka. Mišljenja su da je to oznaka vrhunskog kvaliteta proizvoda dok je istina zapravo nešto drugačija. CE oznaka nije oznaka kvaliteta već označava da je proizvod zadovoljio bitne zahteve u pogledu bezbednosti i zdravlja korisnika, kao i zahteve zaštite  životne sredine. Isto tako, CE znak nije komercijalna oznaka, i ne označava poreklo proizvoda već da je proizvod ispunjava tražene normative za dati proizvod.

Proizvođač samostalno postavlja CE znak na proizvod, ali tek posle okončanja postupka ocene usaglašenosti i izrade EC deklaracije o usaglašenosti, koja je osnovni dokument koji prati proizvod sa CE znakom na jedinstvenom tržištu. Svi proizvođači baterija, UPS uređaja, Solarnih panela i opreme za video nadzor koji Borik PLUS doo zastupa, poseduju CE znak.

2 Komentara

 1. Molim vas za odgovor na sledeće pitanje:

  Da li postoji vrsta baterija tip: gas tight VRLA baterija, što znači da ne može doći do isticanja vodonika prilikom punjenja baterija, to jest da nema zona opasnosti?
  Ako imate broj standarda koji govori u prilog tome, značilo bi mi. Poenta je ugrađivanje VRLA gas tight baterija u neprovetravani prostor – prostoriju, tako da
  budemo sigurni da bez akcidentne situacije – u normalnom režimu punjenja, neće doći do isticanja vodonika (naročito ne do 1% donje granice eksplozivnosti).
  Unapred hvala,
  Saša Stojadinović

  Saša Stojadinović
  1. Postovani nikada nista slicno nisam cuo niti nam se iko pozalio n aovakav problem. Ove VRLa baterije se koriste svuda. U laramnim sistemima, protivpozarnim centralama, bankama, bankomatima, invalidskim kolicima i data centrima. Misljenja sam da niko od navedenih korisnika ne bi koristio ove baterije da je bilo sta u njima zapaljivo (ako ne racunamo prespajanje pozitivne i negativne kleme koja bi svakako izazvala varnicu). Oitacu proizvodjace pa cu Vam preneti njihov odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Obavestićemo Vas kada proizvod ponovo bude dostupan. Uneste vašu email adresu.
You need to Login for joining waitlist.